Gaat u met ons mee op avontuur?

Ardennen Survival & Adventure Vakantieprogramma Blier

Terug naar zoekresultaten

Creëer uw eigen vakantieprogramma!

Tijdens het verblijf in de Ardennen zijn de activiteiten los te boeken. Je kan dus je eigen survivalprogramma samenstellen. De activiteiten worden tijdens de mei- en zomervakantie aangeboden en zijn ook individueel te boeken. De activiteiten nemen vaak een dagdeel in beslag tenzij anders aangegeven. Het huren van een mountainbike en/of het maken van een kanotocht is elke dag mogelijk, ook individueel! De meeste activiteiten bevinden zich in de omgeving van de camping, alleen en het AbseilAdventure bevinden zich op onze locatie te Cherain, vlakbij Houffalize, dit is ca. 35 – 40 minuten rijden.

Tijdens uw vakantie kunt u bijvoorbeeld verblijven op camping Le Val de l’Aisne. Deze mooie en grote familiecamping aan de rand van Blier is onze basis gedurende jouw actieve zomervakantie. De camping beschikt over een ruime speeltuin voor de kinderen, 2 tennisvelden, goede en schone sanitaire voorzieningen en een uitstekend restaurant. ’s Avonds laat verandert dit restaurant in een gezellig café waar je de lekkerste Belgische bieren kunt proeven. Zomers is er een animatieteam aanwezig om de kleintjes te vermaken. Op de camping maak je gebruik van douches met het “Sepkey” systeem. Je betaalt daardoor alleen voor het water dat je daadwerkelijk gebruikt.

Overnachten op deze camping kan op basis van:

Eigen tent of eigen caravan(1): € 10,50 per persoon per nacht
RHM  4p. Piramide tent basic*: € 12,50 per persoon per nacht
Luxe Lodgetent** incl. privé sanitair, vanaf***: € 75,00 per tent per nacht
Verblijf in een pipowagen vanaf***: € 75,00 per pipowagen per nacht
Verblijf in een luxe 4-6p stacaravan, vanaf***: € 75,00 per caravan per nacht
Verblijf in een vakantiewoning: prijs op aanvraag

* RHM tent basic is een grote familietent en enkel voorzien van luchtbedden of matrasjes.
** De Lodgetent is o.a. voorzien van bedden, keuken en eigen sanitaire voorzieningen.
*** Prijs is afhankelijk van het seizoen en varieert tussen de € 75,00 - € 105,00 per nacht. 

Activiteiten

Optioneel

Met de onderstaande activiteiten kunt u zelf een vakantieprogramma samenstellen. Mocht u hier graag hulp bij willen neem dan gerust contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Kanovaren op wildwater (7km)

Eerst nog wat onwennig en zoeken naar het evenwicht, maar al snel op weg naar de eerste stroomversnellingen en watervallen. Het is een tocht van 7 km die begint met een basisinstructie op de kant. Daarna is het aan u om zelfstandig met uw eigen groep(je) de tocht te vervolgen.

Kanovaren op wildwater (14km)

Eerst nog wat onwennig en zoeken naar het evenwicht, maar snel daarna op weg naar de eerste stroomversnellingen en watervallen. Het is een tocht van 14 km die begint met een basisinstructie op de kant. Daarna is het aan u om zelfstandig met uw eigen groep(je) de tocht te vervolgen.

Vlotbouwen

Met behulp van houten palen, tonnen en enkele stukjes touw bouwt u uw eigen vlot. Samenwerking en touwknopen zorgen ervoor dat u een drijfbaar vlot construeert. Nadat het vlot gereed is gaat u uiteraard te water. Blijft u droog?

Waterballen/Aqua balls

Altijd al willen rollebollen over het water? Met onze waterballen is dit nu mogelijk. Onze waterballen en waterschoenen zijn geschikt voor personen tot maximaal 90 kilo. Indien mogelijk kunnen de waterballen ook op uw eigen locatie ingezet worden.

Waterschoenen

Heeft u altijd al eens willen weten hoe het is om over water te kunnen lopen? Met deze schoenen kan dit echt! Trek ze aan en ga het water op. De peddels helpen u om uw evenwicht te bewaren.

Schietchallenge Boog- en Buksschieten

Met pijl en boog gaat u op jacht. Doelwit is de roos die midden in het bord zit. Voor iedere keer dat u het doelwit raakt krijgt u punten. Met het luchtdrukgeweer schiet u op een doelwit. Kijk door het vizier, het doelwit scherp stellen, geweer ondersteunen, trekker overhalen en dan....... Raak!

Paintball (vanaf 14 jaar)

Uw groep wordt in 2 teams verdeeld. Elk team zal zijn eigen territorium moeten verdedigen. Met verfkogels schiet u uw tegenstander neer. Ter plaatse kunt u extra kogels bijkopen. Bent u met een kleine groep dan speelt u tegen andere tegenstanders. Minimale groepsgrootte: 10 personen

KinderPaintball (8 tot 14 jaar)

Lijkt het je fantastisch om Paintbal te spelen maar ben je nog niet oud genoeg? Dan hebben wij de oplossing. Door onze speciale markers en kleinere balletjes kunnen ook de jeugdige spelers vanaf 8 jaar deelnemen aan deze activiteit.

Lasergamen

Sluip, kruip, schuil en ren door het bos met je lasergun. In teams of individueel gaan jullie de uitdaging aan om de ander uit te schakelen! Het Lasergamen is met name geschikt voor de jeugdige spelers. Zij kunnen zich hierin helemaal uitleven.

AdventureWalk / Challengeparcours

Bij onze AdventureWalk nemen wij u mee voor een sportieve, en uitdagende stormbaan/hindernisbaan. U krijgt te maken met een aantal touwhindernissen over land en over water. Slingers, touwbruggen een klimnet en uitdagende obstakels zorgen voor spanning, humor en teambuilding.

KlimAdventure met Abseilen, PamperJump en QuickJump

Dit moet iedereen een keer in zijn leven gedaan hebben! Via diverse touwbanen stijg je door de bomen naar een hoogte van ca. 20 meter. Ook zal je een Pamperjump met Trapezesprong gaan doen en een QuickJump.

HighRope incl. Tokkelen

Dit 250 meter lange touwparcours door de bomen is ingedeeld in 2 niveaus, waarbij de hoogte varieert van 3 tot wel 9 meter. Aan het einde van dit uitdagende parcours vindt u een spannende tokkelbaan (Death-ride).

Begeleid Mountainbiken

Op All Terrain Bikes gaat u een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. Onze instructeur laat u de beste bospaadjes en afdalingen zien. Tevens geeft hij voorafgaand en tijdens de tocht aanwijzingen zodat de eventuele obstakels of spannende afdalingen op de juiste manier genomen kunnen worden.

Mountainbike (ATB) huur 1/2 dag

Op All Terrain Bikes gaat u zelfstandig een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. De routes zijn meestal duidelijk aangegeven en wij hebben ook fietskaarten ter beschikking.

Mountainbike (ATB) huur hele dag

Op All Terrain Bikes gaat u zelfstandig een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. De routes zijn meestal duidelijk aangegeven en wij hebben ook fietskaarten ter beschikking.

Quadrijden Kids Zomer Fun (50cc Quads vanaf 6 jaar)

Voor de allerkleinsten in de leeftijd van 6 - 12 jaar is er een parcours waar ze lekker kunnen rondrijden. Dit programma duurt ca. 2 uur, waarbij je 20 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, behendigheidsparcourtje en een wedstrijdje.

Quadrijden Zomer Fun (90cc Quads vanaf 12 jaar)

Vanaf 12 jaar kan er rond gescheurd worden op het trialparcours. En er wordt een wedstrijdje georganiseerd. Dit programma duurt ca. 2 uur, waarvan je 27 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, trial parcours en wedstrijdje.

Quadrijden Zomer Fun (90cc en 450cc Quadds vanaf 16 jaar)

Vanaf 16 jaar kan er geoefend worden op 90cc Quads waarna het echte werk op de 450cc Quads kan beginnen! Het programma duurt ca. 2 uur, waarvan je 28 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, trialparcours met 450cc Quads en een wedstrijdje.

BushCraft

Welk team kan zonder hulp van aansteker of lucifers het snelst een vuur maken en verslaat daarmee het andere team? Naast het vuur maken komen ook andere survivaltechnieken aan bod, zoals het bouwen van een shelter of touwbrug.

Flintstone auto bouwen

Bouw met houten palen, touwen en tonnen een auto zoals de Flintstones dit in het stenen tijdperk ook deden.

GPS Wandeltocht

De weg vinden zonder het gebruik van een routebeschrijving maar met het gebruik van moderne technologie. Laat de satelliet u helpen en vind door middel van GPS met uw team de eindlocatie! Wij hebben routes van ca. 2 - 8 uur.

GPS Achouffe Bierproeven tocht (vanaf 18 jaar)

Een lekkere wandeltocht in de ongerepte natuur van de Belgische Ardennen. Met behulp van het GPS vindt u onderweg diverse aanwijzingen. Kraakt u aan het eind de code?? Dan staat er een lekker Achouffe biertje op u te wachten.

Foto (puzzel)tocht

Met hulp van een album vol foto's gaat u op ontdekkingstocht door de omgeving van de Ardennen. Kijk goed om u heen of de foto's overeen komen met wat u ziet. Deze tocht kan uitgebreid worden met puzzels, zodat er een foto puzzeltocht ontstaat. De prijs is per fotoboek en voor maximaal 6 personen per fotoboek

The Prediction Puzzeltocht

Laat u met hulp van deze puzzeltocht meevoeren door de fabelachtige geschiedenis en natuur van de omgeving rondom Château Blier. Logisch nadenken en samen puzzelen Kraakt u de code...? Dan wacht er een lekkere beloning op u.

Avond Oriëntatietocht met Kaart en Kompas

Als de avond is gevallen gaan jullie lopend op pad met kaart en kompas. Samen mogen jullie de weg vinden met hulp van het kompas, de kaart en diverse coördinatiepunten. Welke groep vindt als eerste de weg weer terug?

GPS (Avond) Dropping

Net als vroeger op schoolreis wordt u op een bepaalde afstand van de startlocatie gedropt. Met behulp van de moderne GPS-technologie mag u de weg terug naar huis vinden. Vindt u de weg terug naar huis? (Optioneel ook mogelijk vanaf uw eigen locatie)

Vervoer

Optioneel

Vervoer in de Ardennen

Alle locaties in de Belgische Ardennen bezoekt u met uw eigen vervoer. Mocht u niet beschikken over eigen vervoer kunt u ons altijd even vragen naar de mogelijkheden.

Verblijf

Optioneel

Een vakantie is niet compleet zonder verblijfplaats. Hieronder vindt u enkele opties om te verblijven. Mocht u hier meer informatie over willen neem dan gerust contact met ons op.

Kamperen op Camping le Val de l’Aisne**

Tijdens uw vakantie kunt u op de camping verblijven met uw eigen caravan of tent. De prijs om te verblijven op de camping met uw eigen tent of caravan bedraagt: € 10,00 p.p.p.n.

RHM tent basic op Camping Le Val de l'Aisne

Tijdens uw Ardennen programma verblijft u in onze 4 persoons basictenten op Camping Le Val de l'Aisne. Onze basictenten zijn uitgerust met matrasjes of luchtbedden. Zelf zorgt u voor een slaapzak, kussen, bord, mok en bestek. De prijs voor een RHM tent basic bedraagt € 12,50 p.p.p.n.

Stacaravan op Camping Le Val de l'Aisne

De stacaravans, ook wel mobile homes genoemd, zijn compleet uitgerust en voorzien van een woonkamer, keuken, eigen sanitaire voorzieningen zoals douche en toilet en 2 aparte slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden en 1 tweepersoonsbed. Prijs stacaravan vanaf € 65,00 per caravan per nacht

Lodgetent op Camping Le Val de l'Aisne

Op camping Le Val de l'Aisne beschikken wij over diverse luxe Lodgetenten. Deze tenten zijn geschikt voor 5 personen en beschikken over eigen sanitair, bedden, koelkast en kookvoorzieningen. Prijs luxe lodgetent vanaf: € 75,00 per tent per nacht

Bungalow of kleine vakantiewoning

Onze kleine vakantiewoningen staan vaak in een bosrijke omgeving of bevinden zich in een klein stadje of dorpje. De vakantiewoningen zijn geschikt voor 2 – 10 personen, maar u verblijft altijd alleen met uw eigen groep in dit huis. U hoeft het huis niet te delen met andere groepjes. Prijsindicatie: Vanaf circa € 50,00 p.p. per weekend.

Prijsinformatie

Data 2021
Meivakantie: 26 april – 16 mei 2021 
Zomervakantie: 03 juli – 29 augustus 2021 
Herfstvakantie: 18 oktober - 31 oktober 2021

Voor de meeste activiteiten geldt een minimumleeftijd van 10 jaar. Deelnemers t/m 15 jaar betalen een gereduceerd tarief.

Prijzen zijn inclusief: materialen en instructie door onze buitensportmedewerkers.

Prijzen zijn exclusief: vervoer (ook ter plaatse), overnachting, douchemuntjes, reis- en ongevallenverzekering, een annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten.

Reis- en ongevallenverzekering: veel verzekeringsmaatschappijen bieden standaard geen buitensportdekking in hun verzekeringspolis. Sluit daarom zelf een passende reis- en ongevallenverzekering af.