Gaat u met ons mee op avontuur?

Voorbeeld 2-daagse Ardennen locatie Blier (A)

Terug naar zoekresultaten

2-daags Schoolkamp

Een kort, maar krachtig programma! Samenwerking en teambuilding staan tijdens dit kamp hoog in vaandel! Dit is een ideaal kamp om de leerlingen kennis met elkaar te laten maken aan het begin van het schooljaar. Door de diversiteit aan outdoor teambuildingsactiviteiten leren de leerlingen elkaar onderling goed kennen, en leert u de leerlingen kennen!

Reis van dag tot dag

Dag 1: ‘ s Ochtends vertrekt u vanuit Nederland en komt u rond 13:00 uur aan bij ons activiteitenterrein in de Belgische Ardennen. U maakt hier kennis met uw instructeur(s) en krijgt een korte uitleg over het te volgen programma. De groep zal in overleg gesplitst worden in subgroepen van circa 15 leerlingen per groep die deze dagen een actief programma volgen. Nadat de groepen zijn gemaakt zal er worden gestart met de eerste activiteit van het kamp. Wanneer het middagprogramma erop zit is het tijd om de tenten in te gaan richten en om de corveeploeg aan te gaan sturen om te gaan koken. Als iedereen genoeg heeft gegeten staat er nog een avondactiviteit op het programma waarna het slaaptijd is.

Dag 2: Vandaag is helaas alweer de laatste dag in de Ardennen. De corveeploeg van deze ochtend zorgt ervoor dat om 8:00 uur de tafels zijn gedekt en het ontbijt klaarstaat. Na het ontbijten en het smeren van de lunchpakketjes is het tijd om deel te nemen aan een actief en uitdagend programma. Rond de klok van 13:00 uur zit het programma er dan echt weer op en keert u moe maar voldaan weer terug richting Nederland. 

Activiteiten

Inclusief

Tijdens het 2-daagse scholenprogramma's vanaf onze locatie te Blier neemt u deel aan de volgende activiteiten.

Teambuilding / Samenwerkingsopdrachten

Samenwerking, strijd, competitie en een hoop hilariteit staan bij teambuilding centraal. De spellen zijn kort en krachtig en worden snel afgewisseld. Elke deelnemer heeft een speciale rol waardoor er unieke teamprestaties bereikt kunnen worden.

Kratjes stapelen

Welk team heeft het meeste lef, behendigheid en evenwicht en bouwt de hoogste kratjes toren? Uw groep wordt opgedeeld in verschillende teams. Eén team gaat stapelen, één team geeft de kratjes aan en iemand gaat klimmen. Doordat de deelnemers veilig gezekerd zijn aan een touw is vallen geen probleem.

Speleotunnel

Een donker gangenstelsel van circa 20 meter lang met daarin verschillende hindernissen zoals een brievenbus, vernauwingen en versperringen. Zonder gebruik van zaklamp mag u kruipend en sluipend in het diepe donker de uitgang vinden.

Kanovaren op wildwater (7km)

Eerst nog wat onwennig en zoeken naar het evenwicht, maar al snel op weg naar de eerste stroomversnellingen en watervallen. Het is een tocht van 8 km die begint met een basisinstructie op de kant. Daarna gaat u samen met de instructeur(s) te water.

Avond Oriëntatietocht met Kaart en Kompas

Als de avond is gevallen gaan jullie lopend op pad met kaart en kompas. Samen mogen jullie de weg vinden met hulp van het kompas, de kaart en diverse coördinatiepunten. Welke groep vindt als eerste de weg weer terug? Deze activiteit is ook overdag mogelijk.

Catering

Inclusief

Tijdens uw verblijf verzorgen wij de volgende maaltijden. Hiervoor hebben wij de boodschappen gedaan, maar u gaat ze samen met de leerlingen bereiden.

Ontbijt- en lunchpakket voor scholen

Iedere ochtend zorgen wij ervoor dat er op uw locatie ontbijt wordt gebracht. Tijdens het ontbijt worden ook de lunchpakketjes gesmeerd. Wij verzogen de volgende ingrediënten: 

  • Brood: wit & bruin
  • Beleg: boter, kaas, vleeswaren en zoetwaren
  • Dranken: koffie, thee, melk en onbeperkt ranja

Voor tussen door en de lunch geven wij de leerlingen ook een stuk fruit, een reepje en een vruchtendrankje mee.

Maaltijdpakket voor scholen

De boodschappen voor de maaltijden hebben wij al gedaan voor u gedaan. Samen met de leerlingen zorgt u tijdens de werkweek voor de bereiding van de maaltijden. Indien gewenst helpen onze instructeurs u met het koken. De maaltijden kunnen variëren van pasta, bami tot chicken to night. Staat uw maaltijd hier niet bij kan er in overleg altijd gekeken worden naar een alternatief! Optioneel kunt u een van de maaltijden vervangen voor een gezellige barbecue tegen een meerprijs van € 4,50 p.p.

Vervoer

Optioneel

De reis naar de Ardennen, ter plaatse en terug naar Nederland zijn niet bij de prijs inbegrepen. Mocht u hier interesse in hebben vernemen wij dit graag van u zodat wij een gepaste offerte kunnen maken.

Vervoer voor schoolgroepen Blier

Graag helpen wij u met het kiezen van de juiste busmaatschappij voor het vervoer Nederland - Ardennen v.v. en ter plaatse. Wij beschikken over een 50, 62 en 88 persoons touringcar. Mocht u hier interesse in hebben neem dan gerust even contact met ons op.

Vervoer tijdens schoolkamp Blier

Vrijwel alle activiteiten tijdens het schoolkamp zijn op loopafstand van de accommodatie, met uitzondering van het kanovaren. Deze activiteit zal daarom op de heen- of terugreis plaatsvinden.

Verblijf

Inclusief

Tijdens uw 2-daagse overnacht u op basis van:

Overnachting in groepstenten op camping le Val de l'Aisne voor scholen

De leerlingen overnachten op basis van grote groepstenten. Zelf zorgen de leerlingen voor een matje, slaapzak, kussen, hoeslaken, een theedoek, bord, mok en bestek. Het is mogelijk kampvuur te maken op de daarvoor aangewezen plekken.

Prijsinformatie

Prijs 2-daagse Ardennen Blier € ,-*

* Bovengenoemde prijs is, uitgaande van minimaal 25 deelnemende personen, aankomst 1ste dag rond 13:00 uur en vertrek op de laatste dag om 13:00 uur.

De prijs is inclusief: verblijf in (groeps)tenten op een camping, genoemde activiteiten met begeleiding en instructie, alle maaltijden (beginnend met een diner op de aankomstdag tot aan het lunchpakket op de vertrekdag), BTW en een reis- & ongevallenverzekering inclusief buitensportdekking.

De prijs is exclusief: vervoer Nederland - Ardennen v.v. en ter plaatse, douchemuntjes, consumpties, annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten.