Gaat u met ons mee op avontuur?

Kajakvakantie Slovenië - Bohinjka

Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf € 358,00 (3 dagen) / € 598,00 (7 dagen).

In deze nog vrijwel ongerepte natuur organiseert RHM BuitenSport een 3- of 7-daagse wildwater kanovakantie voor beginners, licht- en vergevorderde kanovaarders. Afhankelijk van jouw niveau wordt je ingedeeld in een groep. In kleine groepjes van circa 5 - 6 deelnemers per kajakinstructeur ga je 3 of 6 dagen intensief in het wilde water aan de slag, tussendoor is er bij de 7-daagse kanocursus meestal één rustdag. Voor de liefhebbers komen ook de freestyle en rodeomoves aan de orde. De kanotrajecten die we varen zijn meestal van een klasse wildwater II of III. Als het niveau van de groep het toelaat kunnen we zelfs een dag met enkele passages IV bevaren.

Combinatie reis

Voor de kajakker met meer ervaring is de Bohinjka een schitterende locatie om in te varen en daarna te combineren met de driedaagse cursus op de Julische Alpen / Soca. De driedaagse cursus op de Soca kan los alleen geboekt worden vanaf niveau II. Bohinkja in combinatie met de Soca kan geboekt worden vanaf niveau I.

Programma

Het programma start meestal rond 08:00 uur met het ontbijt en rond 10:00 uur zitten we dan op het water. Rond 17:30 uur komen we meestal moe maar voldaan weer terug op de camping of we pakken nog even een gezellig terrasje.
Iedere vakantieweek begint op de aankomstdag om 16:00 uur met een gezellig welkomstpraatje. De instructeurs stellen zich voor en geven uitleg over het te volgen programma. De dag erop beginnen we met kanovaren en we eindigen de vakantieweek meestal op vrijdag. Op woensdag hebben we in bepaalde weken een rustdag.

Bohinjka

De Sava Bohinjka stroomt vanuit het Bohinj meer (Bohinjsko jezero) door de prachtige Ukanc Gorge. Het Bohinj meer is het grootste natuurlijke meer in Slovenie en is net als de rivier schitterend van kleur. Het water dat het grote meer voedt, komt van de rivier de Savica (“kleine Sava”). In dit riviertje vindt je de 60 meter hoge Savica Falls. Deze waterval is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de overweldigende natuur vind je in dit gebied gezellige plaatsjes.

Catering

Optioneel

Basiskamp aanwezig tijdens kajakvakantie

Het basiskamp beschikt over een grote groepstent met tafels / banken en een volledige keukenuitrusting met bestek en serviesgoed. Het koken gebeurt meestal gezamenlijk of je kan uit eten gaan in één van de plaatselijke restaurantjes. Voor het gezamenlijk eten wordt 's ochtends tijdens het ontbijt een gezamenlijk geldpotje gemaakt. Als je niet met de groep wilt eten dan kun je dit uiteraard zelf regelen. Je moet dan alleen wel zelf je keukengerei meenemen.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en de helder blauw-groene rivier de Sava Bohinjka onder het machtige gebergte van de Triglav. We zijn hier niet ver van het meer van Bohinj. Op de aanvangstdag van de cursus word je om 16:00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tent of ander kampeermiddel klaar zet. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16:00 uur op ons basiskamp.

Verblijf kanovakantie Slovenië, Bohinjka

De camping Danica ligt op slechts honderd meter afstand van het centrum van het dorpje Bohinjska Bistrica. Deze locatie is met zorg uitgezocht, aangezien de camping tegelijkertijd een perfect gevoel van afzondering en rust oproept. Een verblijf op camping Danica betekent een samengaan van een beleving in de vrije natuur en de geriefelijke nabijheid van het dorp.

Prijsinformatie

Data & Prijzen 2019 (page under construction)

Dagen

Datum

Status

Rustdag

Prijs p.p.

Niveau

7

27 april - 4 mei

B

ja

€ 598,00 
is i.c.m. Soca

Beginner/gevorderd

3

27 april - 30 april

B

nee

€ 58,00
Bohikjka

Beginner/gevorderd

B = Beschikbaar
BV = Bijna vol
NB = Niet boekbaar

Optionele kosten

Aantal vaardagen Wetsuite huur 2-p tent 4-p tent 6-p tent
6 vaardagen € 42,00 € 70,00 € 105,00 € 140,00
3 vaardagen € 27,00 € 42,00 € 63,00 € 88,00


Inclusief: Instructie, huur kajak, huur materiaal (helm, spatzeil, zwemvest en peddel) en en gebruik basiskamp met tafels/banken en keukenuitrusting (bij gezamenlijk eten).

Exclusief: Huur wetsuit, huur tent, overnachting, reiskosten, maaltijden en consumpties, verzekeringen en reserveringskosten van € 19,50 per boeking.

 In Slovenië is het tevens verplicht om op de rivier een vaarpas te hebben. De overheid besluit binnekort wat de nieuwe prijs is voor deze pas u kunt rekenen op een prijs tussen de € 10,00 en € 60,00 per week. Het pasje zit niet bij de prijs inbegrepen omdat deze kosten bij eventuele annulering of calamiteiten dan uitgespaard worden. De instructeurs verzorgen ter plekke het pasje.


Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).

 

Reisverzekering

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. Voor slechts € 1,00 p.p.p.d. + € 4,50 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de cursus te annuleren.