Gaat u met ons mee op avontuur?

Ardennen 5-daagse Familie Week op Camping Petite Suisse

Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf € 119,50 p.p.

De activiteiten tijdens deze 5-daagse Adventureweek vinden plaats van maandag t/m vrijdag. Optioneel kunt u er ook voor kiezen om op zaterdag en zondag actief te zijn. De activiteiten die we deze week doen nemen gemiddeld een halve dag in beslag. U heeft dus de andere helft van de dag vrij om zelf in te kunnen vullen. Bijvoorbeeld om het toeristische stadje La Roche-en-Ardenne te bezoeken of om een nostalgische treinrit te maken. Aan het begin van de vakantieweek maken wij bekend wanneer en hoe laat de activiteiten gaan plaatsvinden. Maandag starten wij om 14:00 uur en vrijdag eindigen wij om 13:00 uur. 

Activiteiten

Inclusief

Tijdens deze 5-daagse survivalweek neemt u deel aan de volgende activiteiten:

Welkomst Game

Gedurende de 5-daagse Adventureweek trekt u samen met de andere deelnemers op. Daarom is het van belang om elkaar een beetje te leren kennen. We zullen de week dan ook starten met de hilarische en uitdagende welkomst games!

Begeleid Mountainbiken

Op All Terrain Bikes gaat u een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. Onze instructeur laat u de beste bospaadjes en afdalingen zien. Tevens geeft hij voorafgaand en tijdens de tocht aanwijzingen zodat de eventuele obstakels of spannende afdalingen op de juiste manier genomen kunnen worden.

AdventureWalk / Challengeparcours

Bij onze AdventureWalk nemen wij u mee voor een sportieve, en uitdagende stormbaan/hindernisbaan. U krijgt te maken met een aantal touwhindernissen over land en over water. Slingers, touwbruggen een klimnet en uitdagende obstakels zorgen voor spanning, humor en teambuilding.

Avond Oriëntatietocht met Kaart en Kompas

Als de avond is gevallen gaan jullie lopend op pad met kaart en kompas. Samen mogen jullie de weg vinden met hulp van het kompas, de kaart en diverse coördinatiepunten. Welke groep vindt als eerste de weg weer terug?

Boogschieten ca. 1,5 uur

Met pijl en boog gaat u op jacht. Doelwit is de roos die midden in het bord zit. Voor iedere keer dat u het doelwit raakt krijgt u punten. Welke Wilhelm Tell behaalt de meeste punten? Boogschieten kan (optioneel) op uw eigen locatie plaatsvinden.

Luchtbuks schieten/Windbuks schieten

Met een luchtdrukgeweer schiet u op het doelwit. Door het vizier op het geweer te richten, het doelwit scherp stellen, geweer ondersteunen, trekker overhalen en dan ... Raak! Buksschieten wordt vaak gecombineerd met boogschieten.

Vlotbouwen

Met behulp van houten palen, tonnen en enkele stukjes touw bouwt u uw eigen vlot. Samenwerking en touwknopen zorgen ervoor dat u een drijfbaar vlot construeert. Nadat het vlot gereed is gaat u uiteraard te water. Blijft u droog?

KlimAdventure met Abseilen, PamperJump en QuickJump

Dit moet iedereen een keer in zijn leven gedaan hebben! Via diverse touwbanen stijg je door de bomen naar een hoogte van ca. 20 meter. Ook zal je een Pamperjump met Trapezesprong gaan doen en een QuickJump.

Optioneel

Naast de bovengenoemde activiteiten kunt u uw vakantie uitbreiden met nog meer activiteiten:

BushCraft

Welk team kan zonder hulp van aansteker of lucifers het snelst een vuur maken en verslaat daarmee het andere team? Naast het vuur maken komen ook andere survivaltechnieken aan bod, zoals het bouwen van een shelter of een touwbrug.

Foto (puzzel)tocht

Met hulp van een album vol foto's gaat u op ontdekkingstocht door de omgeving van de Ardennen. Kijk goed om u heen of de foto's overeen komen met wat u ziet. Deze tocht kan uitgebreid worden met puzzels, zodat er een foto puzzeltocht ontstaat. De prijs is per fotoboek en voor maximaal 6 personen per fotoboek

GPS Adventure / GeoCaching

Het GPS wordt ingezet om op zoek te gaan naar "codes" die ergens in de Ardennen zijn verstopt. Het GPS apparaat geeft helaas alleen de richting aan waar de schat verstopt ligt. Jullie zullen zelf de te volgen weg moeten bepalen. Vindt u de schat? Prijs is per GPS. Maximaal 6 personen per GPS.

GPS Wandeltocht

De weg vinden zonder het gebruik van een routebeschrijving maar met het gebruik van moderne technologie. Laat de satelliet u helpen en vind door middel van GPS met uw team de eindlocatie! Wij hebben routes van ca. 2 - 8 uur.

Quadrijden Kids Zomer Fun (50cc Quads vanaf 6 jaar)

Voor de allerkleinsten in de leeftijd van 6 - 12 jaar is er een parcours waar ze lekker kunnen rondrijden. Dit programma duurt ca. 2 uur, waarbij je 20 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, behendigheidsparcourtje en een wedstrijdje.

Quadrijden Zomer Fun (90cc Quads vanaf 12 jaar)

Vanaf 12 jaar kan er rond gescheurd worden op het trialparcours. En er wordt een wedstrijdje georganiseerd. Dit programma duurt ca. 2 uur, waarvan je 27 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, trial parcours en wedstrijdje.

Quadrijden Zomer Fun (90cc en 450cc Quadds vanaf 16 jaar)

Vanaf 16 jaar kan er geoefend worden op 90cc Quads waarna het echte werk op de 450cc Quads kan beginnen! Het programma duurt ca. 2 uur, waarvan je 28 minuten effectief rijdt. Vrij quatten, trialparcours met 450cc Quads en een wedstrijdje.

Waterballen/Aqua balls

Altijd al willen rollebollen over het water? Met onze waterballen is dit nu mogelijk. Onze waterballen en waterschoenen zijn geschikt voor personen tot maximaal 90 kilo. Indien mogelijk kunnen de waterballen ook op uw eigen locatie ingezet worden.

Workshop GPS / Kaart en Kompas

Bent u ook wel eens de weg kwijt? Na deze workshop Kaart en Kompas en gebruik GPS is de weg kwijt zijn haast onmogelijk. De belangrijkste aspecten bij het kaart/kompas/GPS lezen worden behandeld op een leuke en leerzame manier.

Vervoer

Optioneel

Vervoer in de Ardennen

Alle locaties in de Belgische Ardennen bezoekt u met uw eigen vervoer. Mocht u niet beschikken over eigen vervoer kunt u ons altijd even vragen naar de mogelijkheden.

Verblijf

Optioneel

Even buiten het dorpje Dochamps ligt de 4 sterren Panoramacamping Petite Suisse. Deze mooie en grote familiecamping is onze basis gedurende jouw actieve zomervakantie. De camping is opgebouwd uit terrassen met een magnifiek uitzicht over de wijde omgeving. De ligging op een zuidhelling maakt de camping bovendien tot een paradijs voor de zonaanbidders. De camping beschikt over een winkeltje, speeltuin voor de kinderen, zwembad met glijbaan en apart peuterbad, een tennisveld, goede en schone sanitaire voorzieningen, WiFi en een uitstekend restaurant. 's Avonds verandert dit restaurant in een gezellig café waar je de lekkerste Belgische bieren kunt proeven. Zomers is er een recreatieteam aanwezig om de kleintjes te vermaken.

Kamperen op Panorama Camping Petite Suisse****

Dit is een familie camping uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De camping is hoog gelegen en biedt een mooi uitzicht over het dal. Vanaf de camping loopt u zo de bossen in voor een mooie wandeling, of blijft u op de camping en neemt u een duik in het zwembad? De camping beschikt over een restaurant, kampwinkel en in het seizoen animatie.

Prijsinformatie

Data & prijzen 2021

Meivakantie: 26 april – 16mei 2021
Zomervakantie: 05 juli – 29 augustus 2021

Prijs Ardennen Adventure Vakantieweek 2021
Volwassenen € 139,50 p.p.
Kindereren tot 16 jaar € 119,50 p.p.

Prijzen zijn inclusief materialen en instructie door onze buitensportmedewerkers.
Prijzen zijn exclusief vervoer (ook ter plaatse), overnachting, borg, douchemuntjes, reis- en/of annuleringsverzekering, maaltijden en € 19,50 reserveringskosten.

Reserveren
Wilt u deze reis boeken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 070-383 57 34 of mail naar: info@rhmbuitensport.nl


Wanneer u deze reis reserveert gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.