Gaat u met ons mee op avontuur?

Kajakvakantie Italië Sesia

Terug naar zoekresultaten

vanaf € 631,- (7 dagen)

Italië is met een zonnig klimaat, pizzeria's en ijssalons een echt vakantieland. De bevolking oogt "Italiaans" druk, maar is erg aardig. Als zomers de zon op de hoge Alpentoppen schijnt worden de rivieren met smeltwater gevuld en kun je in Italië uitstekend wildwaterkajakken. In het noorden van Italië op de grens met Zwitserland vinden we de Walliser Alpen, de bergketen waar de bekendste skigebieden van beide landen te vinden zijn. Daar op de Monte Rosa berggroep (4633 m), vlak bij de Matterhorn, ontspringt de rivier de Sesia; een klaterende, kraakheldere bergrivier die zo uitnodigend is dat echte wildwater kajakliefhebbers er helemaal de kriebels van krijgen.

Kajakprogramma Italië Sesia en Sermenza

De Sesia is met wildwater klasse (II t/m V) erg pittig voor beginners. Je moet een echte doorzetter zijn en tegen een stootje kunnen om deze kajakcursus te volbrengen. We beginnen gelukkig wel op rustig stromend water zodat je aan de kajak kunt wennen en ook de kajakbasistechnieken leert te begrijpen. In een rap tempo gaan we telkens een stap verder en vaar je binnen de kortste keren op écht wildwater.

De Sesia biedt uitstekende mogelijkheden voor diegene die al enige ervaring met wildwaterkajakken hebben. Er zijn veel rotsen, vervalletjes en stroomversnellingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Het kajakwater is helder en het stroomt in de zomervakantie doorgaans niet al te hard. Toch moet je er rekening mee houden dat deze kajakcursus behoorlijk pittig kan zijn.

De gevorderde en vergevorderde kajakker zal zich deze zomer geen moment hoeven te vervelen. De verblokte stroomversnellingen volgen elkaar voortdurend op en je stuurmanskunsten worden flink op de proef gesteld. Een grote mate van eigen inzicht zal nodig zijn als we om beurten de moeilijkere passages varen (bijvoorbeeld "Rapide de Balmuccia" en "Salto di Piode"). Over deze kajakcursus kun je vast en zeker nog lang napraten! Een combinatie van helder verblokt water en een pittige, maar niet al te hoge stroomsnelheid zal menig kajakker als muziek in de oren klinken. Er zal flink geoefend worden, zodat je de lange passages (die elkaar snel opvolgen) verantwoord kunt bevaren. Bij de moeilijke stukken worden er posten met reddingslijnen uitgezet. Ook deelnemers worden daarbij betrokken, zodat je een beter beeld krijgt van veiligheid op wildwater.

Catering

Optioneel

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

Verblijf Kajakvakantie Italië Sesia & Sermenza

Voor wie er op de camping verblijft hebben wij een campingplaats gereserveerd voor u. Indien u eerder wilt aankomen of langer wilt blijven is dit geen probleem. Wij vragen u wel of u dit wilt aangeven bij uw reservering. Je kunt je eigen kampeermateriaal meenemen, maar het is ook mogelijk om bij ons een 2-, 4- of 6 persoons tent te huren. Deze Tent staan op ons basiskamp en is voor u alleen.

Prijsinformatie

Data en prijzen 2020 

Kajakcursus Italië Sesia

Vaardagen

Datum

Rustdag

Prijs p.p.

Beschikbaarheid

Niveau

7

Week 31
26 apr - 2 mei

Ja € 631,00 RQ Ver(gevorderd)

 

Optionele kosten

RQ = Beschikbaarheid op aanvraag
NB = Niet boekbaar 

 

Aantal dagen Wetsuite huur 2-p tent 4-p tent 6-p tent
7 dagen € 42,00 € 90,00 € 135,00 € 180,00

Geen transport van materiaal
Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt.

De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! 

 

Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op het basisbedrag van de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op het basisbedrag van de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).


Reisverzekering

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. voor slechts € 1,00 p.p.p.d. en € 5,00 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.