Gaat u met ons mee op avontuur?
Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf € 510,00 p.p.

Onze locatie voor deze zomervakantie, Pallars Sobira, ligt vlakbij het grootste natuurgebied van de Spaanse Pyreneeën, namelijk het Parc Nacional d'Aigus Tortes. In deze schitterende omgeving bieden wij je een unieke kanovakantie met een aangename watertemperatuur en een zonnig klimaat. Tijdens deze kajakvakantie bevaren wij 5 dagen de Rio Noquera Pallaresa. Deze wildwaterrivier heeft veel water, hoge golven en flinke walsen en is daardoor niet echt geschikt voor de beginnende kanovaarder. Heb je wel enige ervaring dan is deze rivier echt een fantastische ervaring.

Programma Kanovakantie Spanje / Spaanse Pryreneeën

De actieve kanovakantie start op zondag en eindigt op vrijdag. Op zondag rond 16:00 uur houden we een een welkomstpraatje, nemen wat praktische zaken van de zomervakantie door en maken je wegwijs op de camping.

Rio Noquera Pallaresa; een typische kanorivier die even mooi is als haar naam klinkt. Op het water is er veel afwisseling: flinke golven, walsen, scherpe keerwaters en een stevige stroomsnelheid. De rivier is hier en daar verblokt, zodat er ook technisch gevaren kan worden. Op de wat rustiger stukken kunnen we volop genieten van de schitterende natuur. Zo zal de afvaart door de Canyon El Collegats, een kloof met immense rotswanden waar hoog in de lucht adelaars en gieren rondcirkelen, een diepe indruk op je achterlaten. 

De waterstand wordt gewaarborgd door de waterdoorlaat van een krachtcentrale. 's Ochtends, wanneer de behoefte aan elektriciteit stijgt, laat men het water door en kan het kajakfeest beginnen. De rivier zwelt dan op tot een bruisende massa en biedt ons prachtig volumewater. De waterhoeveelheid is tijdens de eerste weken van de kanocursus altijd wat groter dan tijdens de laatste weken van de vakantie. Dit betekent dat de kajakcursus in de eerste weken nóg beter geschikt is voor de gevorderde kajakkers en de latere weken iets meer voor de wat minder gevorderde kajakvaarders.

Door het afwisselende karakter van de rivier de Pallaresa kunnen we ruimschoots spelen en oefenen. In de loop van de week bevaren we passages met illustere namen als: "El Pipo", “de Mysterieuze Verdwijning”, “El Viper”, “Kleine en Grote Rambo”, “de Oksel”, "Muizenval", “de Big Dipper”, “Dikke Albertine”, "Standing Waves" en "de Pastis".

Rio Noquera Pallaresa is één grote wildwaterspeeltuin, ook voor freestylekajakkers. Hoge golven en flinke walsen nodigen uit om te gaan freestylekajakken. Middenin het gezellige plaatsje Sort ligt misschien wel de bekendste freestylespot van de Pyreneeën. Hier worden regelmatig nationale en internationale kajakwedstrijden gehouden. Hoewel deze kajakcursus niet een specifieke freestylecursus is, zullen er wel voldoende mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld te surfen of in walsen te spelen. 

Catering

Inclusief

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

Verblijf Kajakvakantie Spanje

Tijdens deze kanocursus verblijven wij op een gezellige camping met zwembad vlakbij de plaatsjes Llavorsi en Sort. De camping ligt direct aan de bovenloop van de wildwaterrivier Rio Noquera Pallaresa. Onze camping is voorzien van een eigen zwembad en heeft een eenvoudig maar gezellig barretje. Hier kan je ook eenvoudige maaltijden bestellen. Overnachten doe je tijdens deze kanoweek in je eigen tent maar je kan ook gebruik maken van onze tenten of gebruik maken van de locale appartementen of hotels. Hiervoor geldt wel een toeslag. Koken doe je zelf, met ons of je kunt uit eten gaan in een van de nabijgelegen restaurantjes.

Prijsinformatie

Data & Prijzen 2019

Dagen

Datum

Rustdag

Prijs kajakcursus

Beschikbaarheid

Niveau

5

16 juni - 21 juni

nee

€ 510,00

B

Gevorderd

B = Boekbaar
BV = Bijna Vol
NB = Niet Boekbaar

Optionele kosten

Aantal vaardagen

wetsuit huur

2-p tent

4-p tent

6-p tent

5

€ 35,00

€ 50,00

€ 75,00

€ 100,00

Prijs is inclusief: kano-instructie, kanohuur en huur materiaal (spatzeil, helm, zwemvest).

Deze prijs is exclusief: huur wetsuit, overnachting, reiskosten, maaltijden(pot), verzekeringen en € 19,50 reserveringskosten per boeking.


Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).


Reisverzekering: 

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. Voor slechts € 1,00 p.p.p.d. + € 4,50 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.