Gaat u met ons mee op avontuur?

Kanovakantie Oostenrijk Gail

Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf: € 382,50,- (5 dagen)

De cursus is zodanig opgebouwd dat de rivier elke dag een stukje lastiger wordt. Heeft u nog geen ervaring met (wildwater)kajakken, dan is dat geen probleem. We starten op het stuwmeer om de basistechnieken door te nemen. Dat klinkt misschien wat saai, maar u zult al snel merken dat ook hier een aantal behoorlijke uitdagingen voor u klaarstaan. Hierna gaan we snel het stromende water op. De wat meer ervaren kajakkers stappen direct op de rivier en zoeken het stromende water op! 

De cursus duurt 5 dagen van maandag tot en met vrijdag. Op het water is er meestal één instructeur op maximaal 5 à 6 cursisten. Gedurende de week wordt het water steeds een stapje wilder en de omgeving steeds een stapje mooier!

U zult versteld staan van uw eigen kajakkunsten na deze vakantieweek!

 

Locatie

De Gail ligt in Karinthie, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Door deze zuidelijke ligging is het vaak vroeg in het voorjaar al heerlijk zonnig en warm en stroomt er flink wat water door de rivierbedding. De Gail begint op ongeveer 35 km van Lienz. De bovenloop van de Gail is smal en technisch, naarmate je meer stroomafwaarts komt wordt de rivier iets breder en neemt de waterdruk langzaam toe. De Gail biedt heel mooi technisch/verblokt wildwater, waar je naast het heerlijke wilde water ook kunt genieten van de prachtige natuur. Door het kloofachtige karakter van de rivier zijn er slechts een paar plekken waar je bij de rivier kunt komen. Dit verstrekt het avontuurlijke/expeditiegevoel. Deze cursusweek kun je rekenen op pittig en technisch wildwater dat met name geschikt is voor de iets meer gevorderde kajakker. Naast de Gail zijn er in het gebied nog diverse mooie andere rivieren waar we afhankelijk van de groep op technisch- en/of volumewater kunnen varen. In de omgeving liggen ook recreatiemogelijkheden zoals een wildbad, de wasserlockklamm watervallen, een natuurlijke sauna en het dorpje Mariazell. Dit alles zonder massatoerisme, maar onder het mom van klein en gezellig!

Catering

Inclusief

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

Verblijf kanovakantie Oostenrijk

De camping ligt tussen de Alpenreuzen in en heeft een fraai uitzicht op de in het voorjaar vaak nog besneeuwde bergtoppen. Er is WIFI, een goed toilet gebouw en een Sauna met stoombad. Op de camping zijn ook hutten, kamers, appartementen, caravans en bungalows te huur. Deze kun je zelf van te voren reserveren. Kom je met eigen kampeermiddel, dan kunnen wij dit voor u reserveren.

Prijsinformatie

Data & prijzen 2018

Wilt u meer informatie over deze reis en mogelijkheden ontvangen? Neem dan gerust contact met ons!

Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op de cursusprijs.

Wij willen families die sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgend familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs. (Deze korting is niet geautomatiseerd, dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).

Gevorderde kajakcursus

Vaardagen

Datum

Rustdag

Prijs p.p.

Beschikbaarheid

Niveau

  Geen data beschikbaar.

B= Beschikbaar BV= Bijna Vol NB= Niet Boekbaar

De prijs is inclusief: Instructie en begeleiding o.l.v. een Nederlandse instructeur, wiltwaterkano, spatzeil, peddel, zwemvest, wetsuit en helm.
De prijs is exclusief: Vervoer, verblijf, maaltijden, reisverzekering, annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten per boeking.


Reisverzekering

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. Voor slechts € 1,00 p.p.p.d. en € 4,50 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.