Gaat u met ons mee op avontuur?

Kanovakantie Oostenrijk Gail

Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf: € 563,00,- (5 dagen)

 Deze curus is geschikt voor de gevorderde kajakker. De Gail biedt een mooi technisch/verblokt wildwater. In het voorjaar zijn de rivieren rijkelijk gevuld met water. De combinatie van technische rivieren en volume water maakt dat dit geschikt is voor deze groep kajakkers. De rivier heeft delen met pittige stukken wildwater welke afgewisseld worden met rustigere stukken. De bovenloop van de rivier is smal en technisch en naarmate je meer stroomafwaarts komt wordt de rivier iets breder en neemt de waterdruk langzaamaan toe. Er kan daardoor flink geoefend worden op nieuwe technieken die goed van pas zullen komen bij het afvaren van de pittige passagers.

De aankomstdag is op zondag om 16:00 uur een dag voordat de curus begint. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. De cursus duurt 5 dagen van maandag tot en met vrijdag. U kunt deze week rekenen op een mooie rustige omgeving met een pittig technisch traject.

U zult versteld staan van uw eigen kajakkunsten na deze vakantieweek!

Locatie

De Gail ligt in Karinthie, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Door deze zuidelijke ligging is het vaak vroeg in het voorjaar al heerlijk zonnig en warm en stroomt er flink wat water door de rivierbedding. De Gail begint op ongeveer 35 km van Lienz en stroomt grotendeels door een prachtige boskloof en wordt omgeven door bergen van ca. 2700 meter hoog. De bovenloop van de Gail is smal en technisch, naarmate je meer stroomafwaarts komt wordt de rivier iets breder en neemt de waterdruk langzaam toe. De Gail biedt heel mooi technisch/verblokt wildwater, waar je naast het heerlijke wilde water ook kunt genieten van de prachtige natuur. Door het kloofachtige karakter van de rivier zijn er slechts een paar plekken waar je bij de rivier kunt komen. Dit verstrekt het avontuurlijke/expeditiegevoel. Deze cursusweek kun je rekenen op pittig en technisch wildwater dat met name geschikt is voor de iets meer gevorderde kajakker. Naast de Gail zijn er in het gebied nog diverse mooie andere rivieren waar we afhankelijk van de groep op technisch- en/of volumewater kunnen varen. In de omgeving liggen ook recreatiemogelijkheden zoals een wildbad, de wasserlockklamm watervallen, een natuurlijke sauna en het dorpje Mariazell. Dit alles zonder massatoerisme, maar onder het mom van klein en gezellig!

Catering

Inclusief

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

Verblijf kanovakantie Oostenrijk

De camping ligt tussen de Alpenreuzen in en heeft een fraai uitzicht op de in het voorjaar vaak nog besneeuwde bergtoppen. Er is WIFI, een goed toilet gebouw en een Sauna met stoombad. Op de camping zijn ook hutten, kamers, appartementen, caravans en bungalows te huur. Deze kun je zelf van te voren reserveren. Kom je met eigen kampeermiddel, dan kunnen wij dit voor u reserveren.

Prijsinformatie

Data & prijzen 2020

 

Vaardagen

Datum

Rustdag

Prijs p.p.

Beschikbaarheid

Niveau Kajakker

5

15 - 19 juni

geen

€ 563,00

RQ

Gevorderde Kajakker

RQ= Beschikbaarheid op aanvraag

NB= Niet Boekbaar

 

Optionele kosten

 

Aantal dagen

Wetsuit huur

2-p tent

4-p tent

6-p tent

5

€ 35,00

€ 70,00

€ 105,00

 € 140,00

 

De prijs is inclusief: Instructie en begeleiding o.l.v. een Nederlandse instructeur, wiltwaterkano, spatzeil, peddel, zwemvest en helm.
De prijs is exclusief: Vervoer, verblijf, maaltijden, wetsuit, reisverzekering, annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten per boeking.


Geen transport  van materiaal!

Deze wildwaterkajak cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak (u ontvangt korting bij het meenemen van de eigen kano) meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk geen vrachtwagen of kanotrailer mee.

Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op het basisbedrag van de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op het basisbedrag van de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).


Reisverzekering

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. voor slechts € 1,00 p.p.p.d. en € 5,00 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.