Gaat u met ons mee op avontuur?

Kanovakantie Franse Pyreneeën

Terug naar zoekresultaten

Prijs vanaf € 380,- (3-dagen) / €528,- (5 dagen)

Het Franse Pyreneeën gebied biedt vele mogelijkheden voor de kanoër, van de echt beginnende kajakvaarder tot de gevorderde kajakvaarder die zijn/haar technieken wil bijschaven. Je leert stap voor stap de beginselen van het wildwater kajakvaren en je zult dit snel onder de knie krijgen.

Onder de idyllische "Pont de la Legende" voor de camping starten we met een uitgebreide begininstructie op rustig water. Na flink geoefend te hebben varen we een nog niet zo moeilijke etappe. De volgende dagen varen we op de Gave d'Oloron. Deze rivier is vrij breed met golven en stroomversnellingen. Afwisselend zijn er ook rustige stukken waarbij je volop kunt genieten van de schitterende natuur. De woensdag is een rustdag en een prima gelegenheid om de fraaie omgeving te ontdekken of een bezoekje te brengen aan de witte stranden van Biarritz, of het typische Baskische stadje Lourdes. De laatste vaardagen wordt de moeilijkheidsgraad nog meer opgevoerd op de wildere passages Gave de Pau en gave d'Ossau. Wie al enige ervaring heeft met wildwaterkajakken of gevorderd is kan ook bij deze kanocursus uitstekend zijn/haar kanotechnieken verbeteren. 

Catering

Inclusief

Basiskamp aanwezig tijdens kajakvakantie

Het basiskamp beschikt over een grote groepstent met tafels / banken en een volledige keukenuitrusting met bestek en serviesgoed. Het koken gebeurt meestal gezamenlijk of je kan uit eten gaan in één van de plaatselijke restaurantjes. Voor het gezamenlijk eten wordt 's ochtends tijdens het ontbijt een gezamenlijk geldpotje gemaakt. Als je niet met de groep wilt eten dan kun je dit uiteraard zelf regelen. Je moet dan alleen wel zelf je keukengerei meenemen.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Verblijf

Optioneel

Verblijf kanovakantie Franse Pyreneeën

Ons basiskamp bevindt zich in Sauveterre de Béarn, een prachtig stadje aan de oevers van de Gave d'Oloron op de grens van de Béarn en het Baskenland. Vanuit het stadje heb je een prachtig uitzicht op de hoge toppen van de Pyreneeën. Deze gastvrije streek is nog niet zo ontdekt door de toeristen. Je kunt hier goed de sfeer proeven van de plaatselijke cultuur. De camping ligt direct aan de Gave (rivier). Je kan je eigen kampeermateriaal meenemen of bij ons een twee-, vier-, of zespersoons tent reserveren. Deze tenten heb je dan voor jou alléén. Kom je met zijn tweeën, vieren of zessen dan betaalt er maar één voor deze tent.

Prijsinformatie

Data & prijzen 2020 

Dit jaar bieden wij een 3- en 5-daagse cursus aan. U wordt een dag voor de start van de cursus om 16:00 uur in het basiskamp in Frankrijk verwacht.

Vaardagen

Datum

Rustdag

Prijs p.p.

Beschikbaarheid

Niveau

5

20 jul - 24 jul

nee

€ 528,00

RQ

Beginner / enige ervaring

3

20 jul - 22 jul

nee

€ 380,00

RQ

Beginner / enige ervaring

5

26 jul - 30 jul

nee

€ 528,00

RQ

Beginner / enige ervaring

3

26 jul - 28 jul

nee

€ 358,00

               RQ

Beginner / enige ervaring

5

2 aug - 6 aug

nee

€ 528,00

RQ

Beginner / enige ervaring

3

2 aug - 4 aug

nee

€ 380,00

RQ

Beginner / enige ervaring

5

9 aug - 13 aug

nee

€ 528,00

 RQ

Beginner / enige ervaring

3

9 aug - 11 aug

nee

€ 380,00

RQ

Beginner / enige ervaring


RQ = Beschikbaarheid op aanvraag
BV = Bijna vol
NB = Niet boekbaar 

Optionele kosten

Aantal dagen Wetsuite huur 2-p tent 4-p tent 6-p tent
5 dagen € 35,00 € 70,00 € 105,00 € 140,00
3 dagen € 27,00 € 56,00 € 84,00 € 112,00


Prijs is inclusief: kano-instructie, kanohuur, huur materiaal (spatzeil, helm, zwemvest) en gebruik basiskamp met tafels/banken en keukenuitrusting. 
Prijs is exclusief: overnachtingskosten, reiskosten, maaltijden, consumpties, wetsuit, reisverzekering, een annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten.


Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%. 
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op de cursusprijs. 
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).


Reisverzekering:

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. Voor slechts € 1,00 p.p.p.d. en € 5,00 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.