Gaat u met ons mee op avontuur?

Kanovakantie Franse Alpen

Terug naar zoekresultaten

Kajakken in de Franse Alpen

RHM BuitenSport organiseert in een van de mooiste gedeeltes van Frankrijk, namelijk de Franse Alpen, een 3- of 5-daagse wildwater kanovakantie voor zowel beginners als (half)gevorderden. Afhankelijk van jouw niveau word je in een beginners- of een meer gevorderdengroep ingedeeld. In kleine groepjes van circa 5 - 6 deelnemers per kanoinstructeur ga je 3 of 5 dagen kanoën op de mooiste wildwaterrivieren van de Franse Alpen.

In deze dagen worden de beginselen van het kajakvaren uitgelegd en gaan we iedere dag een wat wilder stukje rivier opzoeken. Ook het eskimoteren komt tijdens deze kanocursus/kanovakantie aan bod. Eskimoteren is een truc waarmee je je kano weer kan omdraaien als je bent omgevallen zonder uit de boot te hoeven stappen. Naar mate jouw niveau en kunnen verbeteren leer je steeds meer!

Rivieren die wij gaan bevaren zijn o.a.: de Durance en de Guil. Bekende passages zoals het Gat van de Durance, de Baileybrug en de Beverburgt blijven hierna nog lang in jouw geheugen gegrift staan! Deze kanovakantie is geschikt voor individuele inschrijvingen maar ook zeker voor families en éénoudergezinnen. Niet iedereen in het gezin hoeft deel te nemen aan de kajakcursus maar men kan ook lekker bijven luieren op de camping of een gezellig stadje bezoeken.

Ook de vergevorderde kajakker zal zich niet vervelen in de Franse Alpen! De combinatie van een rivier met volumewater en technische zijbeken kunnen voor veel afwisseling zorgen. Serieuze techniektrainingen of onder een heerlijk Franse zon spelen in golfen en walsen: alle ingrediënten voor een aangename kajakweek zijn aanwezig.

Vervoer

Optioneel

Vervoer Europese reizen

Onze Europese bestemmingen zijn prima met uw eigen vervoer te bereiken. Mocht u het prettiger om per vliegtuig of trein te reizen zijn hier vaak ook mogelijkheden voor.

Prijsinformatie

Data en Prijzen 2020

Dit jaar bieden wij een 3- en 5-daagse cursus aan. De 3 daagse start op maandag en eindigt op woensdag. Er wordt ter plaatse de mogelijkheid geboden om de 3-daagse aansluitend te verlengen. De 5-daagse start op maandag en eindigt op vrijdag. U wordt een dag voor de start van de cursus in Frankrijk verwacht.

Kajakcursus Franse Alpen

Vaardagen

Datum

Rustdag

Prijs p.p.

Beschikbaarheid

Niveau

5

Week 32
3 - 7 aug

nee € 528,00 RQ Alle niveaus

3

Week 32
3 - 5 aug

nee € 380,00 RQ Alle niveaus

5

Week 33
10 - 14 aug

nee € 528,00 RQ Alle niveaus

3

Week 33
10 - 12 aug

nee € 380,00 RQ Alle niveaus

 

Optionele kosten

RQ = Beschikbaarheid op aanvraag
BV = Bijna vol
NB = Niet boekbaar 

Aantal dagen Wetsuite huur 2-p tent 4-p tent 6-p tent
3 dagen € 27,00 € 56,00 € 84,00 € 112,00
5 dagen € 35,00 € 70,00 € 105,00 € 140,00

De prijs is inclusief: Instructie, huur kajak, huur materiaal (helm, spatzeil, zwemvest en peddel).
De prijs is exclusief: Huur wetsuite, huur tent, overnachting, reiskosten, maaltijden en consumpties, reisverzekering en annuleringsverzekering en € 19,50 reserveringskosten per boeking. 


 Vroegboekkorting

Indien u tijdig reserveert bij RHM BuitenSport geniet u van een vroegboekkorting van maximaal 10%.
Boekt u 10 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 10% op het basisbedrag van de cursusprijs.
Boekt u 8 weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvangt u 5% op het basisbedrag van de cursusprijs.

Wij willen families de sportief op vakantie gaan graag ondersteunen door extra korting op deze reis te geven. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgende familielid tot 18 jaar 5% extra korting op de cursusprijs (deze korting is niet geautomatiseerd dus geef zelf aan dat u hier recht op heeft).


Reisverzekering

Voor deze reis is een reisverzekering met (winter)sportdekking vereist. voor slechts € 1,00 p.p.p.d. en € 5,00 poliskosten kunt u deze al bij ons afsluiten.

RHM BuitenSport behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 cursisten de kanocursus te annuleren.