Gaat u met ons mee op avontuur?

Veiligheid

Zowel tijdens onze Ardennen Survival Outdoor & Adventure programma's als alle andere sportieve activiteiten heeft uw veiligheid de hoogste prioriteit bij RHM BuitenSport. Wij werken altijd met gekwalificeerde materialen en bij uw sportieve activiteiten zijn ervaren buitensport instructeurs en begeleiders aanwezig.

Veiligheid en kwaliteit
Deelnemers en instructeurs aan buitensportactiviteiten moeten op het materiaal kunnen vertrouwen. Bij RHM BuitenSport geeft de kwaliteit van het materiaal dan ook de doorslag bij de aanschaf. Alle materialen worden periodiek zorgvuldig gecontroleerd en bij twijfel over de technische staat direct uit de roulatie genomen.
Veiligheid en kwaliteit worden ook gewaarborgd in onze procedures. Zo werken wij met een veiligheidshandboek en een online registratiesysteem voor onze locaties en materialen.

Deskundige instructeurs
Buitensportactiviteiten vragen om deskundige begeleiding. Daarom besteedt RHM BuitenSport veel aandacht aan de selectie, scholing en bijscholing van haar instructeurs.
Alle instructeurs, hoofdinstructeurs en coördinatoren van Junior Travels zijn zeer ervaren en hebben een sportieve opleiding van minimaal 3 jaar gevolgd van bijvoorbeeld CIOS, ALO of ROC. Elke winter krijgen alle instructeurs een interne training van vijf intensieve weekenden. Een belangrijk onderdeel van die training is het herhalen van de EHBO zodat instructeurs altijd up-to-date kennis hebben van EHBO en in het bezit zijn van de nieuwste diploma’s.

Keurmerken en certificaten
Door ons harde werken aan veiligheid, opleiding aan instructeurs en coördinatoren, dagelijks controleren van materialen en locaties hebben wij het keurmerk van de Stichting Veilig Werken Buitensport (SVWB), waar wij erg trots op zijn.
Junior Travels is bovendien doorgelicht door de SVWB op kwaliteit en veiligheid, zodat wij kunnen garanderen professioneel met de kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie om te gaan.

Alle veiligheidsmaterialen van RHM BuitenSport zijn CE gekeurd.