Kano (dag)tocht in de Belgische Ardennen

Wildwater kanovaren in de Belgische Ardennen, op nog geen uurtje rijden van Maastricht hebben wij keuze uit korte en/of lange kanotochten op een ongevaarlijk beginnerstraject. Wij varen voornamelijk het kanotraject op de Ourthe, tussen de toeristische stadjes La Roche-en-Ardenne, Noiseux en Durbuy.
U kunt voor uw kanotocht kiezen voor een kort of lang kanotraject. De korte kanotocht is circa 8 kilometer lang en duurt circa 2 uur. Het lange kanotocht traject is circa 14 kilometer lang en neemt een 3 - 5 uur in beslag. Uiteraard zijn dit richttijden en zijn deze afhankelijk van de opstaplocatie en de waterstand. Hoe hoger de waterstand hoe sneller u vaart en bij lage waterstand zal de kanotocht wat langer duren.

Reserveer nu uw kanotocht in de Ardennen!

kano tocht ardennen ourthe wildwater kajakken

In de Belgische Ardennen stromen verschillende wildwater rivieren. Voorbeelden zijn: De Lesse, de Ambleve en La Ourthe. De Ardennen kanorivier La Ourthe is het grootste gedeelte van het jaar per kano of kajak bevaarbaar. Alleen bij extreem droge periodes in de Ardennen moeten wij het kanovaren helaas annuleren. Bij een (te) hoge waterstand kunnen wij het wildwaterkanovaren vervangen door het wildwaterraften. Dit vraagt wel een meerprijs.

Data en Tarieven Kano (dag)tocht
Kanovaren bij RHM BuitenSport & Kanomanneke op de Ourthe is bijna het gehele jaar mogelijk, zowel voor individuele inschrijvingen als voor groeps inschrijvingen. Prijzen variëren vanaf € 15,00 p.p. voor de korte kanotocht tot € 19,50 p.p. voor de lange kanotocht. Deze prijzen zijn inclusief een korte kantinstructie, gebruik van een éénpersoons- of tweepersoons kajak, peddel, zwemvest, vervoer terug naar de opstapplek en een reis- en ongevallenverzekering met buitensportdekking. Deze prijzen zijn exclusief BTW (mits van toepassing), gebruik kano-emmer, huur wetsuit en € 9,50 reserveringskosten. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat u na het kanovaren weer terugkomt bij uw auto. Groepen vanaf 15 personen krijgen korting.
Indien gewenst kunt u bij ons ook een beschermend wetsuit (rubber pak) huren, deze kosten € 4,50 p.p. Een wetsuit wordt meestal gebruikt als de temperaturen wat lager liggen. In de zomer zal een wetsuit te warm zijn. Klik hier voor onze folder Kanodagtocht 2015.

Maaltijden Kanotocht
Het is ook mogelijk om uw Ardenner kanotocht te onderbreken voor het nuttigen van een lekker lunchpakket of om uw wildwater kanotocht af te sluiten met bijvoorbeeld een gezellige barbecue. Vraag ons gerust naar de vele mogelijkheden die wij u hiervoor kunnen bieden.

Starttijd en Kano instaplocatie
Wij hebben verschillende opstapplekken voor het kanovaren op de Ourthe. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand bekijken wij waar u het beste kunt starten met de kanotocht.
De lange kanotocht kan starten in Hotton, Noiseux of La Roche-en-Ardenne en u kunt starten vanaf 10:00 tot 12:00 uur. De korte kanotocht kan starten in La Roche-en-Ardenne, Jupille, Hotton, Noiseux of Grandhan. Starten kan vanaf 10:00 tot 14:30 uur. Vraag ons vooraf altijd naar de juiste kano opstap locatie voor uw kanotocht. In de Ardennen zijn wij herkenbaar aan de naam RHM BuitenSport en/of aan de naam Kanomanneke.nl.

Reserveren
Kajakken in de Ardennen is bij RHM BuitenSport in principe bijna elke dag mogelijk! Ook op het laatste moment is het meestal geen probleem. Neem wel even van tevoren contact op met +31 (0)70 - 383 57 34 of in België +32 (0)485 - 226 114
Om er zeker van te zijn dat wij de kano's beschikbaar hebben is het verstandig om te reserveren. Dit kan door ons reserveringsformulier in te vullen. Bij een reservering brengen wij € 9,50 reserveringskosten in rekening.

Folder Kano dagtochten Ardennen 2015 | Ardennen Survival Dagprogramma's 2015 |Ardennen Cateringmogelijkheden 2015